Tilbake til alle arrangementer

Filosofikafe à la Wonderful World

Ingen filosofi- og vitenskapsfestival uten egen filosofikafé. Det sier seg selv. 

På filosofikafeén får du muligheten til å reflektere over livets små og store spørsmål i fellesskap med andre. Her skal det handle om viten og det gode liv. Hva er det gode liv, og er det, som Sokrates hevder, et utforskende og reflekterende liv? Gjør viten oss i så fall lykkelige? Kan viten gjøre våre handlinger bedre moralsk sett? Og hvis ikke, hvorfor ikke? Velkommen til felles undring over disse og lignende spørsmål, under Wonderful Worlds åpne filosofikafé på lørdag!

Wonderful World har sagt at vi skal ta undringen tilbake i livene våre, skape undringsfellesskap, ta publikum med til kanten av kunnskapen, til vitenskapsfronten, og lage utsiktspunkt derfra også ut i det store mystiske faktum at vi og verden fins. Opplyst forståelse er viktig for at demokrati og samfunn skal fungere, men også for å forstå hva vi kan vite noe om og hva vi ennå umulig kan vite noe om. Å skape nærvær og livsfølelse er viktig. Det er akkurat dette vår filosofikafé bidrar med. Gjennom sin unike blanding av fortellerkunst og improviserende samtaleform hjelper kaféen oss til å levendegjøre undring og refleksjoner rundt tidløse spørsmål som: Hva er sannhet og hva er viten? Hvor går grensene for vår erkjennelse av virkeligheten? 

Alle er velkomne! Du kan komme å delta ved kun å lytte, eller du kan komme å delta ved å ytre deg i kaféfellesskapet. Begge deler er like viktig. Medvirkende er filosof Ingunaya Myhre Larsen og fortellerkunstner Marianne Stenerud som sammen oppfordrer til undring, nysgjerrighet og refleksjon - om viten og det gode liv! 

Skaperne av kafésamtalen er - 

  • Ingunaya Myhre Larsen er utdannet filosof og har anvendt sitt fag og sitt blikk i mangfoldige kunst og formidlingsprosjekter siden 2006. Hun har inngått i en rekke prosjekt som veileder til dypere refleksjon og dialog. Som samtaleleder er hun nærværende, analytisk og en god improvisator som lett og ledig viser veien gjennom de store eksistensielle spørsmålene. Ved siden av å være omvandrende filosof, jobber hun som universitetslektor i filosofi på Universitetet i Stavanger. Hun har over noen år som stipendiat forsket spesielt på kunstmøter med barn. 

  • Marianne Stenerud er muntlig fortellerkunstner på heltid, og har skapt mangfoldige forestillinger og prosjekter gjennom de siste 17 årene. Barn og unge er hennes hovedsatsing gjennom kunsten. Utgangspunktet for forestillingene er ofte eventyr og myter som hun vrir, vrenger og finner nye uttrykksmåter og veier inn i, og på denne måten gjør aktuell for samtiden. Hun står oftest alene på scenen med fortellingene sine, men hun liker godt å utforske fortellerkunsten sammen med kunstnere fra andre sjangere; slik som her, med filosof Ingunaya Myhre Larsen.

The Garden i Ryfylkegata 11, like ved Tou

Forrige
Forrige
3. juni

Hvordan strupe folkets mening – fra haugianere til klimaaktivister

Neste
Neste
3. juni

Verdiløse menn