Tilbake til alle arrangementer

Fremtidsmennesket?

Menneskeheten har alltid vært drevet av et ønske å utvikling og forbedring. Historisk har dette som regel betydd å bruke og endre naturen og miljøet utenfor oss selv. Men når har vi altså kommet dit at vi også har en mulighet til å endre oss selv.

Bioteknologi, nevrovitenskap og informasjonsteknologi tillater ulike former for menneskelig forbedring og endring within; vi kan plutselig se for oss lengre levetid, kognitive forbedringer, vi kan til og med se for oss å endre kroppene våre - og kanskje kunne bli del av programvare. Hva er de viktigste spørsmålene fremtidsmennesket stiller oss? Hvordan skal vi navigere når vi selv snart blir kulturelle artefakter? Hva slags etikk krever fremtiden? Og hvordan skal vi, som lever før store deler av denne overgangen, tenke og forestille oss fremtidens annerledes og merkelige generasjoner?

Innledning / kort foredrag ved Anders Sandberg, fremtidsforsker og transhumanist, seniorforsker ved Future of Humanity Institute ved University of Oxford (20 min)

Kommentarer / samtale -

- Morten Tønnesen, professor i filosofi, publisert om fremtidens økonomi, demografi og økologi

- Leonora Onarheim Bergsjø, førsteamanuensis II religion, filosofi og historie, med i forskningsruppen i etikk og filosofi

- Einar Duenger Bøhn, professor i filosofi, forfatter av bl.a. «Teknologiens filosofi»

Programleder er Alexandra Esdaile, etiker og rådgiver, Etikk Norge 

Forrige
Forrige
1. juni

Om "Ekko", algoritmene og det mimetiske begjæret – et foredrag ved Lena Lindgren

Neste
Neste
1. juni

Den store kanselleringsdebatten – hvem bør kanselleres og hvorfor?